4G netwerk

Relatief nieuw in Nederland is het 4G-netwerk, waarbij u gebruik maakt van een snellere internetverbinding op uw mobiele telefoon. Het gebruik van het 4G-netwerk brengt verschillende voordelen met zich mee: plaatjes worden sneller geladen, berichten worden sneller verstuurd en het downloaden van mobiele applicaties is vaak binnen een korte tijd voor u uitgevoerd. Er zitten echter ook nadelen aan het gebruik van het 4G-netwerk, zeker als u een beperkte databundel in uw abonnement heeft. Het gebruik van 4G-internet laat uw internetbundel namelijk veel sneller afnemen, dan het traditionele 3G-netwerk.

Om onverwachts hoge abonnementskosten te voorkomen is het sterk aan te raden om vooraf verschillende abonnementen met toegang tot het 4G-netwerk te vergelijken als u hier gebruik van wenst te maken. Bij kleinere databundels is het vaak zelfs niet mogelijk om dit netwerk te gebruiken.

 

Abonnementen met toegang tot 4G-netwerk vergelijken

Alleen met abonnementen die een relatief grote databundel hebben is het mogelijk om toegang te krijgen tot het 4G-netwerk. Dit verloopt automatisch wanneer u een abonnement afsluit. Met een prepaid simkaart is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot dit netwerk, omdat de kosten in dat geval veel te snel zouden oplopen. Wanneer u bewust kiest voor het gebruik van het 4G-netwerk zouden we u sterk aanraden om een grote databundel te nemen in uw abonnement. Met het gebruik van het 4G-netwerk is uw mobiele data namelijk binnen een korte tijd op, als u een beperkte bundel heeft.

Op internet vindt u verschillende vergelijkingstools waarmee het mogelijk is om een vergelijking tussen verschillende abonnementen met toegang tot het 4G-netwerk te maken. Door abonnementen te vergelijken betaalt u nooit te veel per maand! Kies er bijvoorbeeld voor om een grote databundel te nemen, maar een beperkte hoeveelheid belminuten. U kunt bijvoorbeeld ook via de internetverbinding bellen met applicaties als Skype of Facebook Messenger.