Abonnementen

Er zijn verschillende soorten abonnementen beschikbaar voor het gebruik van uw mobiele telefoon, waardoor het niet altijd even makkelijk is om het juiste type abonnement te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een sim only abonnement en een abonnement met toestel, of denk aan de combinatie van een prepaid simkaart met een los toestel. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welke abonnement het beste bij uw persoonlijke wensen aansluit. U wilt immers voorkomen dat u maandelijks belminuten en mobiele data overhoudt, evenals dat u niet voortdurend tegoed buiten uw bundel wilt verbruiken.

Op internet vindt u verschillende websites waarop u de abonnementen van telecomaanbieders met elkaar kunt vergelijken. Zo betaalt u nooit te veel en kunt u maandelijks flink op de kosten voor uw mobiele abonnement besparen!

 

Verschillende soorten abonnementen vergelijken

Bij het kiezen van het juiste abonnement is het belangrijk om verschillende aspecten tegen elkaar af te wegen. Allereerst is het belangrijk om voor uzelf te bepalen of u momenteel nog een goed functionerend toestel heeft, of op zoek bent naar een nieuwe mobiele telefoon. Wanneer u een nieuwe mobiele telefoon wilt hebben kan het namelijk aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een mobiel abonnement met toestel. In andere gevallen is het juist voordeliger om uw huidige gsm te behouden en deze te combineren met een sim only abonnement. Hierbij betaalt u maandelijks enkel voor de inhoud van uw bundel, zonder dat u extra kosten betaalt voor een mobiele telefoon.

Let wel, bij het afsluiten van een sim only abonnement moet u ervan verzekerd zijn dat uw mobiele telefoon nog een of twee jaar mee kan gaan (afhankelijk van de contractduur van het sim only abonnement). Mocht uw mobiele telefoon tussentijds alsnog stuk gaan, dan dient u een nieuw, los toestel aan te schaffen.

 

Belminuten en mobiele data vergelijken

Niet alleen de abonnementsvorm is van belang bij het vergelijken van abonnement voor mobiele telefonie, ook dient u te kijken naar de inhoud van abonnementen. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid mobiele data en het aantal belminuten.