Buitenland

Het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland gaat over het algemeen gepaard met hoge kosten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van mobiele data in het buitenland, waarbij u per megabyte betaalt. In Nederland of Belgiƫ gebruikt dagelijks al snel 50 tot 100 megabytes aan mobiel internet, door het nieuws te lezen, een bericht naar vrienden of familie te sturen of bijvoorbeeld door mailtjes te beantwoorden via uw mobiele telefoon. U zult begrijpen dat de kosten in dit geval flink zullen oplopen, als u ditzelfde patroon aanhoudt in het buitenland.

 

Bundels voor het buitenland vergelijken

Om de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon in het buitenland binnen de grenzen te houden, is het sterk aan te raden om te kiezen voor het gebruik van een bundel in het buitenland. Deze bundels bevatten vaak een bepaald aantal belminuten en megabytes aan mobiele data, waarvoor u een vast bedrag betaalt. U betaalt dus niet los voor mobiele data en belminuten, als u uw toestel in het buitenland gebruikt. Wanneer u uw mobiele telefoon helemaal niet in het buitenland gebruikt, zal de bundel ook niet geactiveerd worden en betaalt u niks.

Hoe deze bundels precies zijn opgebouwd verschilt sterk per telecomaanbieder. Wanneer u voor een langere tijd in het buitenland zit kan het bijvoorbeeld ook aantrekkelijk zijn om tijdelijk een simkaart in het buitenland aan te schaffen en deze in uw mobiele telefoon te gebruiken. U behoudt hierbij niet uw nummer, maar krijgt een tijdelijk nummer. Eenmaal terug in Nederland kunt u uw oude simkaart weer gebruiken.

 

Gratis internet in het buitenland

Het is sterk aan te raden om voornamelijk te zoeken naar gratis wifipunten in het buitenland, waarbij u gratis gebruik kunt maken van een internetverbinding. Gebruik deze verbindingen niet voor het versturen van gevoelige informatie of het doen van bankzaken.