4 waanzinnige feiten over smartphones die je nog niet weet

Je hebt misschien het gevoel dat je vertrouwd bent met alles dat je smartphone kan doen. Toch zijn er een paar weinig bekende dingen over smartphones die je mogelijk zullen verrassen.

  1. Draadloos opladen van jouw smartphone accu

Er komt een dag wanneer je jouw smartphone draadloos kunt opladen met behulp van radiogolven. Nokia is momenteel bezig met de ontwikkeling van deze technologie voor massaproductie, en er is een ander product, de Nikola Case (vernoemd naar de pionier van de draadloze technologie, Nikola Tesla), dat al een manier heeft gevonden om telefoons draadloos op te laden met behulp van een gespecialiseerde smartphone case. Om een idee te krijgen van hoe deze nieuwerwetse technologie werkt, zoek op YouTube naar “Nikola Case”.

  1. Smartphones bieden live verkeersupdates

Apps zoals Google Maps zijn uiterst nuttig voor het maken van reisplannen, vooral bij het bepalen van welke wegen je moet vermijden door verkeersopstoppingen. Heb je je ooit afgevraagd hoe Google Maps gebruikers kan voorzien van live verkeersinformatie? Het blijkt dat Android-telefoons GPS-technologie gebruiken om feeds van real-time updates door te sturen naar Google Maps. Bijvoorbeeld, als er een verkeersopstopping ontstaat en verschillende bestuurders op de overvolle rijbaan hun telefoons aan hebben staan, dan wordt de verkeersopstopping op Google Maps geregistreerd zodat andere bestuurders kunnen worden gewaarschuwd.

  1. Smartphones verhelpen nucleaire oorlogvoering

Dankzij een regulatie die bekend staat als de COCOM (Coordinating Committee for Multilateral Export Controls), zal uw smartphone automatisch worden uitgeschakeld als het reist met een snelheid van meer dan 2000 km/u, en op een hoogte hoger dan 18 kilometer. De reden hiervoor is om te voorkomen dat de GPS-technologie van een smartphone wordt gebruikt om intercontinentale ballistische raketten aan te sturen. Nu je over deze regulatie weet, zal je nooit meer hetzelfde naar een superhelden film kunnen kijken op het moment dat de vliegende held een smartphone tevoorschijn haalt!

  1. De vreemde reden achter waterproofing smartphones

Waterproofing is een trend die aanslaat bij smartphones, zoals te zien is met de nieuwste lijn van Samsung Galaxy telefoons. Vreemd genoeg, ken jij heel veel smartphone gebruikers die gevraagd hebben om deze functie? Waarschijnlijk niet en dat komt omdat het waterdicht maken van smartphones bedoeld is om Japanse tieners aan te spreken, die erom bekend staan hun mobiele apparaten in de douche te gebruiken. Misschien dat deze trend ook zal aanslaan in westerse landen, en dat jij vroeg of laat jezelf zult zien e-mailen onder de douche.

Hoeveel van deze smartphone weetjes heb je al eerder gehoord? Kun je zelf misschien nog een paar aparte smartphone feiten toevoegen aan onze lijst? Deel deze leuke info vooral met je vrienden!