Als je mobieltje stuk gaat…

Vandaag maken mobiele telefoons een belangrijk deel uit van ons alledaags leven. Ze vervangen functies waar we vroeger andere apparaten voor gebruikten. Denk maar eens even na hoe vaak je eerder naar je mobieltje grijpt in plaats van bijvoorbeeld naar een wekker of rekenmachine, of gebruik jij sneller een zaklamp? Omdat we onze mobiele telefoons zo vaak gebruiken, loont het de moeite om goed voor je apparaat te zorgen en het naar een professionele reparatiedienst te brengen bij schade.

Duurzaam gebruik van je mobieltje

Mobiele telefoons, vooral smartphones, hebben soms een hoog prijskaartje. Daarom is het aan te raden om je apparaten op een correcte manier te gebruiken: onderhoud je batterij goed door ze juist op te laden, houd je apparaat proper en koop een sterk hoesje om je mobieltje te beschermen tegen water, schokken of een val. Zo verleng je de levensduur van je telefoon en heeft een investering in een duurder mobieltje meer waarde. 

Toch schade?

Heb je toch een ongeluk of probleem met je mobiele telefoon? Koop dan niet meteen een nieuw toestel. Denk er eerst over na om je mobieltje te laten repareren door een technicus. Breng je apparaat naar de telefoonreparatie winkel en vraag advies aan een professioneel medewerker. Zo kan een technicus de schade aan de telefoon beoordelen en het probleem op correcte wijze herstellen. Een gebroken scherm kan soms eenvoudig en goedkoop vervangen worden als de overige hardware van het mobieltje nog intact is. Heb je waterschade? Dan is het mogelijk dat er meerdere onderdelen van je telefoon beschadigd zijn. 

Laat daarom een reparateur je adviseren over de beste oplossing. Als de herstellingskosten groter zijn dan wat je voor een nieuw apparaat zou betalen, kan je kiezen voor een nieuwe smartphone. Als het mobieltje wel hersteld kan worden, dan is reparatie duurzamer en soms goedkoper dan het kopen van een volledig nieuw mobieltje.