Apple Pay blijkt nog geen internationaal succes

Apple Pay is het mobiele betaalsysteem van Apple dat op dit moment nog niet beschikbaar is in Nederland. Het is ook nog niet bekend wanneer Apple Pay in Nederland te gebruiken is. Apple ondervindt veel problemen om het betaalsysteem uit te breiden naar andere landen.

Ondersteuning van Apple Pay
Het betaalsysteem doet het goed in de Verenigde Staten maar daarbuiten is de betaaldienst nog niet zo’n succes als werd verwacht. Een aantal zaken staan het groeien van de dienst in de weg waardoor een internationaal succes nog uitblijft. Apple Pay rolde zo’n 18 maanden geleden uit in de Verenigde Staten. Verder is de dienst op dit moment nog in te weinig andere landen beschikbaar. Banken zijn niet erg snel geneigd om Apple Pay te ondersteunen vanwege een aantal technische problemen. Momenteel is de dienst naast de Verenigde Staten nog maar in 6 landen beschikbaar. Apple zou echter wel weer bezig te zijn om meer banken mee te krijgen met de betaaldienst.

Het zit Apple niet mee
Ook technische problemen zorgen ervoor dat het niet mee zit. Er zijn heel wat enthousiaste gebruikers van de betaaldienst. Ook zijn er gebruikers die negatief zijn over de dienst. Dit zou komen doordat Apple Pay internationaal te weinig door Apple is getest wat zorgt voor technische problemen en ongemak. Een andere reden voor het tegenvallen van het succes van de dienst is dat Apple steeds weer moet overleggen met de grote banken. De banken willen niet allemaal zomaar meewerken wat de uitrol in meerdere landen tegenhoudt. Apple zou volgens iAbonnement.com hard werken naar uitrol in Europa maar wanneer dit precies gaat gebeuren is nog afwachten.