Bescherm je smartphone!

TelefoonVoor veel mensen is hun smartphone naast hun pinpas het meest kostbare bezig wat ze bij zich dragen. Echter wordt ons toestel dagelijks bloot gesteld aan allerlei gevaren zoals krassen, stoten of vuil. Er is ook niets vervelender dan het aankopen van je droom telefoon, waarna deze een paar weken later valt en beschadigt raakt. Toch willen we onze telefoon altijd bij ons hebben, bijvoorbeeld tijdens het sporten, werken of uitgaan. Daarom is een goede bescherming belangrijk, want een ongeluk zit in een klein hoekje…

Een goede bescherming van je telefoon begint bij een geschikt hoesje. Er zijn verschillende soorten telefoonhoesjes om je telefoon mee te beschermen, bijvoorbeeld:

 

Flip cases
Een flipcase is een hoesje met een bescherming aan de voorkant van het toestel die het scherm bedekt. De bedekking aan de voorkant is eenvoudig naar achteren te slaan, zodat er makkelijke toegang is tot het scherm van de telefoon. Een flip case is een goed idee omdat dit soort hoesjes een telefoon volledig beschermen en snel geopend kunnen worden.

Book cases
De naam van een book case zegt het al, dit soort hoesjes openen als een boek. Net als een flip case beschermt een book case het volledige toestel. Wat handig aan een book case is dat er vaak ruimte is voor pasjes in de klep van het hoesje, zodat het niet nodig is om een portemonnee mee te nemen tijdens bijvoorbeeld uitgaan of snelle uitstapjes. Wat wel een nadeel is aan dit soort hoesjes is dat de klep soms in de weg kan zitten tijdens het bellen.

Back covers
Een backcover bedekt alleen de achterkant van een telefoon en beschermt daarnaast ook de zijkanten. Vaak hebben back covers leuke prints voor als je je toestel een nieuw uiterlijk of kleurtje wil geven. Wat ook handig is aan een back cover is dat het scherm gelijk toegankelijk is voor als er bijvoorbeeld gebeld wordt. Het nadeel aan back covers is dat het telefoonscherm niet wordt beschermd.

Insteekhoezen
Een insteekhoes is een eigenlijk een soort tasje voor je telefoon. Dit soort telefoonhoesjes beschermen het toestel volledig tegen vallen, krassen of vuil. Ook zit er vaak een lusje bevestigd in het hoesje, waarmee de smartphone makkelijk uit de bescherming kan worden gehaald. Dit is echter ook het grootste nadeel van insteekhoezen, de telefoon moet er namelijk constant uit worden gehaald voor gebruik.

Bumpers
Een bumper is de meest subtiele case van alle opties. Bumpers zijn geschikt voor mensen die er niet van houden om veel extra materiaal om hun smartphone heen te hebben, maar toch wat bescherming willen hebben. Het nadeel aan een bumper is echter dat het alleen de zijkanten van het toestel beschermd. De voor – en achterkant zijn nog gevoelig voor beschadigingen.

Kortom, er zijn verschillende soorten hoesjes om je kostbare telefoon te beschermen. Het soort telefoonhoesje wat je kiest ligt vooral aan je persoonlijke voorkeur, zoek je bijvoorbeeld een Samsung hoesje dan kun je goed terecht bij Hoesjescases.nl