Bestaande mobiele telefoon? Kies voor een budget sim only

Als je blij bent met je huidige mobiele telefoon en extra kosten voor een nieuwe mobiel wilt voorkomen dan is een sim only de beste optie; alleen een simkaart en geen nieuwe mobiele telefoon. Een budget sim only contract is geschikt voor een ieder die al een werkende mobiele telefoon heeft. Als de mobiele telefoon compatibel is met de mobiele provider dan is er een onbegrensde keuze uit telecomproviders. Een sim only abonnement kan bij iedere provider worden afgesloten.

Voordelen

  • Sim only abonnementen zijn goedkoper dan een abonnement met toestel.
  • Er zijn maandelijks opzegbare sim only abonnementen voor meer flexibiliteit.
  • Je betaalt geen rente voor de aflossing van een mobiel.
  • Geen problemen met beltegoed dat op is.

Nadelen

  • Je krijgt geen nieuwe mobiele telefoon.
  • Je huidige telefoon moet mogelijk simlockvrij gemaakt worden.

Met een eenvoudige berekening kun je direct zien hoeveel jij kunt besparen met een budget sim only ten opzichte van een abonnement met toestel. Deze laatste is veruit de duurdere optie als het aankomt op de maandelijkse tarieven. Een aantal maanden langer doen met je huidige telefoon kan hierdoor veel geld besparen. Door het toestel langer te gebruiken help je het milieu ook een beetje. Wil je profiteren van de voordelen van lagere lasten of wil je echt de nieuwe mobiele telefoon? Dit is de afweging die iedereen moet maken als een nieuw abonnement besteld wordt.

Simlockvrije telefoon nodig
Ook is het van belang dat je telefoon simlockvrij is om de nieuwe simkaart van het sim only abonnement te kunnen plaatsen. Mogelijk moet de telefoon eerst worden ontgrendeld, hier kunnen wel kosten aan zijn verbonden. Ontgrendelen is echter niet altijd nodig. De simkaart van het sim only abonnement dat door jou is besteld kan vervolgens worden geplaatst. Het is van te voren ook van belang dat je weet welke simkaart je nodig hebt voor het toestel dat je gebruikt. Niet alle simkaarten werken op alle telefoons. Bekijk eerst of je een Micro-sim of een Nano-sim nodig hebt. De oude simkaart kun je vervolgens vernietigen en weggooien.