Bestaat er een goed alternatief voor smartphones?

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en waarschijnlijk denkt u dat u nooit meer zonder smartphone kunt. Er bestaat echter wel een goed alternatief: de smartportofoon. Zo heeft u wel de lusten, maar niet de lasten van een smartphone. Niet dat eeuwige opladen, wel even snel wat opzoeken op Google. Maar waarom zou u eigenlijk overstappen? In dit artikel zullen de voordelen van smartportofoons besproken worden.

Mogelijkheden van de smartportofoon

Veel mensen weten het niet, maar er bestaan portofoons die met een Android OS besturingssysteem werken. Dit betekent dat de portofoon ook als smartphone gebruikt kan worden. U kunt bijvoorbeeld apps downloaden via Google Play, foto’s maken en op het internet surfen. Zo kunt u genieten van de voordelen van een portofoon, maar hoeft u geen afscheid te nemen van de smartphone. U kunt een abonnement nemen voor internet of de portofoon verbinden met wifi.

Altijd en overal bereikbaar

U kent het vast wel… U probeert iemand te bellen, maar de telefoon heeft plotseling geen bereik. Of de batterij is leeg, terwijl u hem net nog heeft opgeladen. Heel vervelend natuurlijk! Een groot voordeel van smartportofoons is dat het apparaat wereldwijde dekking heeft als de roaming aanstaat, zodat u altijd bereik heeft. U kunt ook via de portofoon heel gemakkelijk met meerdere mensen tegelijkertijd bellen. Dat is natuurlijk heel handig voor vergaderingen. De batterij gaat ook nog eens veel langer mee dan die van een normale smartphone. Als u goed met de accu omgaat, kan de portofoon meer dan 30 uur meegaan.

Extreem robuust

De kosten van de smartportofoon liggen aanzienlijk lager dan die van een normale smartphone. Het toestel kost ongeveer hetzelfde als een luxe smartphone, maar ze gaan wel veel langer mee omdat ze stof- en waterdicht zijn. Deze gadgets kunnen dus wel tegen een stootje. Ook zijn de abonnementskosten vaak lager dan normale smartphone abonnementen.

Er zijn heel veel voordelen verbonden aan het gebruik van deze technologie. Denk daarom dus ook eens aan een smartportofoon in plaats van een smartphone!