Combineer je favoriete merken

iOS of Android, Canon of Nikon, Samsung of Apple: de meningen over de beste liggen ver uit elkaar. Hoewel er veel verschillen zijn in kwaliteit en eigenschappen, blijft het voor de meeste vooral een principekwestie. Bovendien is de kans groot dat je onbewust bepaalde emoties hebt gekoppeld aan een merk, wat maakt dat je er niet zo snel van afwijkt. Dit merkvertrouwen maakt dat je keer op keer valt voor een nieuw product van een vast merk. Je bent niet alleen: ruim 75% van de consumenten geeft aan eerder naar een bekend, dan een nieuw merk te stappen. Zelfs met de kennis dat hier wellicht andere nadelen aan verbonden zitten! Wat iOS en Android betreft hoef je nooit meer te twijfelen. Met de volgende vijf tips werken jouw verschillende devices voortaan namelijk perfect samen. Zonder verlies van belangrijke data en bovendien altijd toegang tot je bestanden.

 

 

  1. De eerste stap

Voordat je aan de slag gaat met het synchroniseren van verschillende apparaten is het belangrijk dat je jezelf één vraag stelt: tot welke informatie wil ik ten alle tijden toegang hebben? Van daaruit kijk je naar de beste oplossing. Deze is verschillend voor muziek of video, maar ook voor bestanden of mail-accounts. Ook het uitwisselen van contactgegevens of notities vraagt elk om een eigen aanpak.

 

  1. Kiezen of delen

Voor het uitwisselen van bestanden denk je vrij snel aan een cloud-dienst zoals WeTransfer of Dropbox. Nadeel hiervan is dat het continue up- en downloaden van gegevens funest kan zijn voor je dataverbruik. Kies om deze reden om handmatig een back-up te maken of dit alleen te doen via Wifi. Een andere oplossing is het gebruik van een NAS. Dit is vooral ideaal voor kleine bedrijven of grote gezinnen. Zo heb je op afstand toegang tot al je data, vanaf al je devices. Bijkomend voordeel: binnen een NAS is er voor iedere gebruiker een eigen map aan te maken.

 

  1. Daar is een app voor

Is er ook andere informatie die je wilt uitwisselen tussen je gadgets? Kijk dan eens naar het gebruik van een passende app. Vooral degene waar een account voor aangemaakt moet worden én die zowel voor iOS als Android beschikbaar zijn, zijn ideaal. De reden hiervoor is dat je enkel de app hoeft te installeren, daarna in moet loggen op je eigen account en direct toegang hebt tot de juiste informatie. Grote diensten als Spotify, Evernote en Netflix werken volgens dit principe. Deze werken vaak wel tegen een kleine maandelijkse vergoeding, maar hier staat tegenover dat je nergens meer omkijken naar hebt. Ook de eerdergenoemde cloud-diensten werken volgens dit principe, met applicaties voor meerdere platformen. Dit bespaart een hoop gedoe met het uitwisselen van SD-kaartjes, gebruik van een kabeltje of USB-sticks. Hou je weer ruimte over in je portemonnee of telefoonhoesjes voor andere dingen!

 

  1. Manusje-van-alles

Op het gebied van informatie uitwisselen is een Google-account een echte must. Deze bewaakt je mailgegevens en maakt een automatische back up van je agenda, browsergeschiedenis, contacten en zelfs mediabestanden. En door op een andere device in te loggen, heb je met de bijbehorende apps toegang tot de gewenste gegevens. Een uitgewezen alleskunner wanneer je overstapt naar een nieuw toestel, schade hebt aan je smartphone of devices van meerdere merken aan elkaar wilt koppelen.

 

  1. ‘Go-go, opslag gadget!’

Het geheugen van je smartphone is zelden voldoende. Daarom is het altijd handig om voor noodgevallen externe opslag bij je te dragen! Vooral wanneer je foto’s of videos snel wilt uitwisselen. Dit kan met een cloud-oplossing, maar wil je MB’s besparen, kies dan voor een USB to-go stick of PhotoFast USB-kabel. Deze laatste is tevens als powerbank te gebruiken, maakt automatisch een back-up en biedt tot 128GB aan opslag. Dankzij een directe verbinding met de cloud deel je ook nog eens gemakkelijk je bestanden.

 

Doe eens gek en zet je principes of voorkeuren aan de kant. Verschillende merken zijn onderling perfect met elkaar te combineren. Vooral wanneer er een fikse besparing tegenover staat, bijvoorbeeld met een leuke aanbieding of een voordelig alternatief, loont het zeker de moeite om de mogelijkheden te bekijken. En de verschillende looks van de gadgets? Die tover je gemakkelijk om tot één geheel met het gebruik van bijpassende OnePlus 5 hoesjes en accessoires. Wil je juist extra onderscheid maken? Bijvoorbeeld tussen een werk- en privé telefoon? Dan is het een leuke gelegenheid om eens een kijkje te nemen tussen bijvoorbeeld de Pierre Cardin hoesjes.