De veelvoorkomende e-mail problemen

E-mail is een van de meest gebruikte communicatiemiddelen van de wereld. We checken bijna allemaal dagelijks onze e-mail. Daarom kan het erg vervelend zijn als je problemen ondervindt met je e-mail. Helaas komen problemen met de e-mail erg vaak voor. Dit kan te maken hebben met je internetverbinding, maar het kan ook andere oorzaken hebben. Vaak zijn deze problemen gemakkelijk weer op te lossen en kun je snel weer je e-mails lezen.

Problemen bij het inloggen

Problemen bij het inloggen bij de webmail komen erg vaak voor. Dit is erg vervelend en je wilt het probleem natuurlijk snel oplossen. Controleer als eerst of je internetverbinding wel goed werkt. Als deze niet goed werkt, kun je geen goede verbinding maken met de webmail. Schakel de internetverbinding eens uit en vervolgens weer aan en kijk of je weer kunt inloggen. Als je internetverbinding goed is en het je nog steeds niet lukt, controleer dan je inloggegevens. Je dient bij een webmail met je volledige e-mailadres in te loggen. Als het wachtwoord incorrect is, kun je deze opnieuw aanvragen. Wanneer je gebruik maakt van een webmail kun je ook op de website kijken of hier een handleiding of andere informatieve gegevens staan.

Versturen van e-mails

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je e-mails versturen niet. Soms kan dit aan de internetverbinding liggen. Je kunt dit eenvoudig controleren door naar een website te surfen. Als dit niet lukt, is er een probleem met de internetverbinding. Als het internet wel werkt, maar je e-mails toch niet willen versturen, kun je dit meestal oplossen door je e-mail opnieuw in te stellen. Dit is echter bij alle webmail providers anders. Op de website van je provider kun je vaak een stappenplan vinden die je verder kan helpen met het instellen van je e-mail.

Ontvangen van e-mails

Het kan voorkomen dat e-mails niet of vertraagd binnenkomen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een van deze oorzaken is dat je de opslaglimiet van de webmail hebt bereikt. Hierdoor kun je geen berichten meer ontvangen. Als je erg veel mailtjes binnenkrijgt, kan de beschikbare ruimte niet genoeg zijn. Om ervoor te zorgen dat je account niet te groot wordt, kun je een archief maken. Hier kun je e-mails opslaan en vervolgens verwijderen uit je Postvak In. Zorg er ook voor dat je oude of ongewenste e-mails verwijderd. Er komt namelijk ook erg veel spam binnen in je mailbox.