Dit is waarom de iPhone X zo populair is

Eerlijk is eerlijk: de iPhone X is geen goedkope smartphone. Toch is het toestel mateloos populair. Wat maakt deze telefoon zo’n succesnummer voor Apple?

Het scherm

Het beeldscherm van de iPhone X is groot en haarscherp. De Retina Plus-resolutie (2436 x 1125 pixels) zorgt ervoor dat je naar het scherm blijft kijken. Het beeldscherm vraagt ook minder van je batterij, want de iPhone X heeft een energiezuinig OLED-scherm. Tot de iPhone X had Apple nog nooit OLED gebruikt.

Een gevaar is dat het beeldscherm krassen oploopt en bovendien gevoelig is voor vingervlekken. Daarvoor kun je het best een screenprotector kopen. Er zijn speciale glazen screenprotectors voor de iPhone X te te koop. Die hechten zich aan het scherm en zijn ook weer eenvoudig te verwijderen.

Draadloos opladen

Een groot pluspunt aan deze iPhone ten opzichte van zijn voorgangers is dat je de telefoon draadloos kunt opladen. Hiervoor gebruikt Apple de Qi-standaard. Deze standaard wordt al jaren gebruikt door andere fabrikanten. Dat is handig, want als je al zo’n lader hebt, kun je dus niet alleen je iPhone, maar ook andere apparaten opladen.

Goede camera’s

De camera’s van de iPhone X zijn erg goed. Dit toestel heeft niet één, maar twee lenzen. Deze lenzen zijn voorzien van optische beeldstabilisatie, dat in het donker voor mooie plaatjes moet zorgen. Daarnaast kun je via de Camera-app portretfoto’s maken met een wazige achtergrond.

Face ID

De veiligheid is ook sterk verbeterd ten opzichte van vorige iPhones. Waar eerder Touch ID werd gebruikt, wordt nu Face ID gebruikt. Daarbij scannen sensoren je gezicht en kan de telefoon ontgrendeld worden zonder handelen. Het werkt zelfs als je een bril of een muts draagt. In slechts één op de miljoen gevallen kan iemand anders je telefoon ontgrendelen.