Heb ik een Refurbished iPhone 8 nodig?

Apple staat bekend om de vooruitstrevende en uitstekende kwaliteit van de producten. Miljoenen mensen wereldwijd kijken elk jaar reikhalzend uit naar de nieuwe generatie iPhone en iPad, en andere Apple gadgets. De prijs van deze nieuwe toestellen kan echter voor sommigen nogal aan de hoge kant zijn. Wil je daarom de nieuwe generatie iPhone, maar heb je niet het budget voor een nieuwe? Dan is een zogenaamde refurbished iPhone 8 mogelijk een goed alternatief. Op deze manier krijg je namelijk wel het nieuwste op het gebied van smartphones zonder de hoogste prijs te betalen, en hoef jij je bovendien geen zorgen te maken over de kwaliteit van een tweedehands toestel. Refurbished smartphones zijn namelijk door professionals gekeurd op allerlei gebieden, en bieden daarom een “zo goed als nieuw” garantie.

Nieuwe generatie smartphone

Met de nieuwe iPhone 8 heeft Apple wederom de lat hoog gelegd voor competerende smarthphones met vele verbeteringen en vernieuwingen. Het begint al bij de buitenkant van de iPhone 8, waarbij Apple volgens eigen zeggen het sterkste glas in een smartphone ooit heeft gebruikt. Bovendien is de smartphone bestendig tegen water en stof, en kan het glas gemakkelijk worden schoongemaakt. Het display, verkrijgbaar in een 4.7-inch en een 5.5-inch variant, ziet er ook weer beter uit, onder meer dankzij de lichtgevoelige technologie en het omvangrijke kleurenspectrum. Het eerste zorgt ervoor dat het beeldscherm in alle omgevingen en omstandigheden de beste beeldkwaliteit toont door de witbalans aan te passen. Het kleurenspectrum zorgt ervoor dat je beeld net een poort naar de werkelijkheid is. De batterij hoeft onder dit alles niet te lijden, en gaat nog steeds even lang mee. De toch al goede camera op de iPhones is nu nog beter, met onder meer verbeteringen op het gebied van portretfoto’s, twaalf megapixels, en een scherper beeld bij ingezoomde foto’s. De processor chip in de iPhone 8 is ook verbeterd, wat zorgt voor een snellere werking van apps en games. Er is een geheel nieuw en draadloos oplaadsysteem ontwikkeld voor de iPhone 8. De nieuwe iPhone kun je namelijk draadloos opladen met een zogenaamde Qi-oplader, die onder meer te vinden zijn in restaurants en luchthavens. Je kunt ook gebruik maken van de AirPower-mat, waarbij je het toestel alleen op de mat te leggen om op te laden. Bovendien kun je tegelijkertijd meerdere (tot drie) Apple producten opladen op dezelfde mat. Ten slotte is ook het besturingssysteem nog weer beter, waardoor het geheel snel en intuïtief aanvoelt.

Waarom refurbished?  

Refurbished is een Engels woord voor gereviseerd. Voor een smartphone wil dit zeggen dat het toestel gecontroleerd, gerenoveerd en schoongemaakt is. Het is dus wel een geretourneerd product, maar vervolgens door experts weer zo goed als nieuw gemaakt. De meeste producten die refurbished zijn, zijn bovendien vaak niet eens gebruikt door particulieren, maar om allerlei verschillende redenen voor de verkoop geretourneerd. Bij het refurbishen wordt er vaak eerst gecontroleerd of er mogelijk iets defect is, wat dan gemaakt of vervangen wordt. Daarna wordt het toestel geheel opnieuw gecontroleerd, zodat mogelijk (nieuwe) defecten gedetecteerd worden. Daarna wordt het toestel gereinigd, en kan het verkocht worden. Het is nu dus echt zo goed als nieuw, terwijl het niet als nieuw product verkocht mag worden. Voor jou als klant betekent dit wel de kwaliteitsgarantie van een nieuw product, maar niet de hoge originele prijs. Ook heb je nog garantie op een refurbished iPhone 8.