Heb ik unlimited 4G nodig?

Je hebt het vast al lang gemerkt: sinds nagenoeg alle mobiele toestellen een 4G-antenne hebben, schiet het mobiele datagebruik omhoog. Dat ligt niet aan jou! Zo is het namelijk voor iedereen. Steeds meer Nederlanders zijn daarom op zoek naar abonnementen waarmee je gewoon onbezorgd kunt internetten. En écht onbezorgd wordt het natuurlijk pas als je databundel onbeperkt is! Kan dat? Ja, dat kan!

Data verbruiken
Data verstoken gaat op een moderne smartphone echt een stuk sneller dan op de telefoons van een paar jaar geleden. Een paar keer per dag Facebook checken is al voldoende om er een behoorlijke lading MB’s door te jagen. En doe jij dat ook, in de auto of op de fiets even je Spotify-playlist opzetten en ’s avonds in bed nog wat geinige nieuwe filmpjes op YouTube kijken? En wees eerlijk, op zo’n groot HD-scherm is het eigenlijk ook best lekker series kijken. Je bent ondertussen een paar honderd MB armer en je hebt het niet eens gemerkt!

Providers vergelijken
Ben je extra kosten of trage snelheden beu? Als je providers wilt vergelijken die wél echte onbeperkt 4G abonnementen aanbieden, dan kan dat op onze site. Ook de site Onbeperkt4g.com is goed om in de gaten te houden: ze houden daar netjes voor je bij welke providers onbeperkt 4G data aanbieden en je kunt je er inschrijven voor een mail-alert als er een provider bij komt. Handig!

Waar je op moet letten
Niet ieder netwerk is even goed. Bij providers als KPN kun je gemakkelijk op hun site het netwerk bij jou in de buurt checken. Best lullig als je een onbeperkte databundel neemt en dan thuis geen bereik hebt, toch? Controleer dus welk netwerk een provider gebruikt en of dat netwerk bij jou in de buurt een beetje te pruimen is. Ten tweede moet je natuurlijk op de prijs letten, maar dat had je zelf ook kunnen bedenken.

 

Tot slot: voorwaarden. Het klinkt droog en saai, maar je wilt écht van tevoren weten waar je voor tekent. Sommige providers willen bijvoorbeeld dat je, nadat je op één dag 5 gigabyte hebt verstookt, eerst een sms’je naar ze stuurt voordat je weer internet krijgt. Dat kan best irritant zijn als je je telefoon als hotspot gebruikt en net midden in de ontknoping van een online game zit. Lees dus van tevoren even door of er haken en ogen aan het “onbeperkte” gebruik van je onbeperkt 4G abonnement zitten.