Hoe kan ik apps ontwikkelen voor mobiele apparaten?

Vraag: hoe kan ik applicaties ontwikkelen voor mobiele apparaten?

De ontwikkeling van mobiele apps is multidimensionaal, met verschillende aspecten die zowel technisch als creatief zijn. Mobiele apparaten van verschillende soorten en de applicaties die voor deze apparaten zijn ontwikkeld hebben de markt inmiddels meer dan verzadigd. Desondanks, neemt de vraag naar meer applicaties steeds verder toe, iets dat naar een aanhoudende stroom leidt van nieuwe ontwikkelaars van mobiele applicaties.

Je zit, als onervaren app ontwikkelaar, ongetwijfeld met veel vragen over de ontwikkeling van applicaties. Welk platform is het beste? Hoe moet je applicaties indienen? Hoe kan je het beste voorkomen dat je wordt afgewezen?

Antwoord: de volgende FAQ-sectie probeert een antwoord te geven aan de meeste basisvragen over het ontwikkelen van mobiele applicaties.

So, why create an app? from The Church App on Vimeo.

 

Wat geniet de voorkeur, Android of iOS?

Deze is een van de veel voorkomende vragen die de meeste beginnende ontwikkelaars van mobiele applicaties stellen. Hoewel er meer OS’s ( besturingssystemen) zijn, voeren iOS en Android de lijst aan. Android registreert een indrukwekkende aantal downloads en verkoopt vermoedelijk meer dan 500.000 mobiele apparaten per dag. Het lijkt daarom dat Android de mobiele markt domineert.

Bij nader beschouwing zal toch blijken dat iOS degene is die van een solide consumentenondersteuning geniet. Voor hun applicaties, lijken ontwikkelaars toch een voorkeur te hebben voor het iOS platform omdat het uniformer is dan het Android platform dat zeer gefragmenteerd is.

Het iOS platform is gemakkelijker voor de ontwikkeling van applicaties en ook lucratiever voor wat betreft de inkomsten. Voordat je applicaties ontwikkelt voor iOS of Android, overweeg de voor- en nadelen van beide besturingssystemen.

Om te beginnen, lees grondig alle richtlijnen van de app store die je gekozen hebt.

Zorg vervolgens, nog voordat je je applicatie indient, dat je app werkelijk klaar is voor het indieningsproces. Het beste maak je een checklist van wat er gedaan moet worden voordat je app wordt verzonden. Maak een account aan bij de app store van je keuze en zorg dat je hun richtlijnen volgt voor het indienen van je applicatie.

Hoe kan ik voorkomen dat een app store mij afwijst?

google play & app store logo

De app store van Apple staat bekend om het afwijzen van applicaties die niet volledig voldoen aan de strenge normen van dit bedrijf. Je kan de afwijzing van een app store voorkomen door te zorgen dat je alle richtlijnen hebt gelezen en goed begrepen voordat je je applicatie indient. Volg deze informatie tot in het kleinste detail en sla absoluut geen enkele regel over.

Je kan ook applicaties bestuderen die eerder goedgekeurd zijn door app stores en hun voorbeeld volgen tijdens het ontwikkelen van je eigen app. Een goed idee is om, voordat je je app inzendt naar de app store van je keuze, een collega ontwikkelaar te vragen je applicatie te testen. Het is een goede manier om de juiste feedback te krijgen over je applicatie en vooral vanuit een vertrouwde bron.

Hoe maak je applicaties voor verschillende apparaten?

Tegenwoordig is het erg ‘in’ om om applicaties cross-platform (voor meerdere systeemplatformen) te formatteren. Je hebt dus een mobiele applicatie gemaakt en die ga je naar een ander mobile platform porteren (aanpassen zodat ze op een ander besturingssysteem kan draaien).

Het kan een hele uitdaging worden voor de ontwikkelaar, maar er is veel hulp beschikbaar. Tegenwoordig heb je tools om applicaties voor meerdere platformen te maken waarmee je je app compatibel kan maken met meerdere apparaten. Er moet gezegd worden dat dit geen simpel proces is en behoorlijk wat moeite kan kosten.

Waar kan ik hulp vinden?

Een mobiele applicatie ontwikkelen kan soms complexer worden dan je je kan voorstellen. Tijdens het maken van je app kan je, op een gegeven moment, vastlopen en dan heb je iemand nodig die je kan helpen. Onze advies is om een netwerk te bouwen van bevriende ontwikkelaars van mobiele applicaties, waar je terecht kan in geval van problemen.

Zorg dat je andere ontwikkelaars kan ontmoeten, zowel online als offline en bezoek de vele forums over deze materie. Er zijn ook cursussen die je kan volgen over de ontwikkeling van applicaties. Hiermee verzamel je informatie over de allernieuwste gang van zaken hierover. Zorg vooral dat je op de hoogte blijft van alle technologische updates op het gebied van mobiele applicaties.