Hoe stel ik mijn webmail in op de telefoon?

Je kent het probleem vast wel. Je hebt een nieuwe telefoon gekocht en nu dien je alles weer opnieuw in te stellen. Je contacten, apps, maar ook je webmail moet je weer installeren op het nieuwe apparaat. Dit kan nog wel eens een hele klus zijn. Het is namelijk per provider anders en je dient allerlei gegevens in te vullen. Wij geven je enkele aanwijzingen zodat jij voortaan snel je e-mail kan lezen zonder daarvoor moeite te doen.

Ziggo webmail

Ziggo is één van de grootste aanbieders op het gebied van telefonie en internet. Veel klanten van Ziggo hebben hier ook een e-mailadres bij. Het gaat hierom een @ziggo.nl adcres. Om je Ziggo mail in te stellen op je iPhone of Android smartphone heb je de gegevens nodig voor de in- en uitgaande mailserver.

 

 

  • De inkomende server van Ziggo is: imap.ziggo.nl + Poort 993
  • De uitgaande server van Ziggo is: smtp.ziggo.nl + Poort 587

 

 

Om je Ziggo mail te installeren, dien je eerst naar je E-mail app te gaan. Deze staat bijna altijd standaard op elke smartphone. Vervolgens voer je je e-mailadres en wachtwoord in. Voeg vervolgens de inkomende server; imap.ziggo.nl in. Daarna is het de bedoeling om de uitgaande server te installeren. Vervolgens kun je de algemene gegevens invullen. Vink inloggen verplicht aan en voer nog een keer je e-mailadres en wachtwoord in. Vervolgens staat je Ziggo mail geïnstalleerd op je mobiele apparaat.

Webmail KPN installeren

KPN is marktleider op het gebied van mobiele telefonie in Nederland. Merken zoals Telfort, Simyo en Hi vallen onder KPN. Veel mensen beschikken over een mailadres van KPN. Maar hoe installeer je de KPN webmail op je telefoon? Voor het toevoegen van jouw KPN-mail dien je op de hoogte te zijn van de inkomende- en uitgaande server.

 

 

  • De inkomende server van KPN is: imap.kpnmail.nl + Poort 143
  • De uitgaande server van KPN is: mail.kpnmail.nl + Poort 25

 

 

Als je je e-mail handmatig gaat installeren dien je een nieuw account aan te maken. Je kiest bij het aanmaken van een nieuwe e-mail voor POP3. Vervolgens voer je je KPN e-mailadres en wachtwoord in. Daarna dien je de inkomende en uitgaande server in te vullen. Hierna kun je nog een keer inloggen met je KPN gegevens en je telefoon is ingesteld met je KPN webmail.

 

Tele2 mail

Door verschillende overnames van Tele2 zijn er meerdere mailproviders in handen van het bedrijf. Je kunt dus niet alleen @tele2.nl als webmailadres hebben, maar ook @zonnet.nl of @versatel.nl. Als je je mobiele telefoon wilt koppelen met je Tele2 e-mail, dien je naar de instellingen te gaan van je e-mail applicatie. Vul vervolgens je Tele2 e-mailgegevens handmatig in. Bij de inkomende server voer je imap.tele2.nl, imap.zonnet.nl of imap.versatel.nl in. Het poortnummer is vervolgens 110. Daarna dien je de uitgaande server van Tele2 in te voeren, dit is smtp.tele2.nl of smtp.versatel.nl. De poort van deze server is 587. Nu staat je Tele2 ingesteld op je mobiele telefoon en hoef je geen mailtjes meer te missen.