iPhone verzekering: overbodig of erg handig?

Heeft de verzekering voor de iPhone nut of is het een overbodig product?  De meningen zijn verdeeld. Over het algemeen kan gesteld worden dat het per geval verschilt. Voor de één is het verstandig, voor de ander is het overbodig. Als je een iPhone in de winkel koopt dan wordt een verzekering je altijd aangeraden. Dit kan een verzekering direct bij Apple zijn of bij een andere verzekeraar. De verkoper krijgt een commissie voor het afsluiten van een verzekering en adviseert altijd om de iPhone te verzekeren. Apple heeft zelf een Apple Care+ verzekering maar over het algemeen is dat echter niet altijd de beste optie. Als je denkt dat een iPhone verzekering nodig is lees dan snel verder.

Wat zijn de voorwaarden?
Elke iPhone is geschikt voor een verzekering maar er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. De meeste verzekeraars in Nederland verzekeren alleen Apple telefoons die niet ouder dan zes maand zijn. Bij sommige verzekeraars is de maximale leeftijd nog minder. Het komt er in feite op neer dat de iPhone nog redelijk nieuw moet zijn. Een maximale leeftijd van twee weken komt ook voor. Naast de jonge leeftijd moet de iPhone naar behoren werken, geen gebreken hebben en geen schade. Er is eveneens een bewijs van aankoop benodigd met IMEI nummer waarmee je duidelijk kunt maken dat je de eigenaar van de iPhone bent. Anders zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een gestolen iPhone te verzekeren waar niemand op zit te wachten.

Dekking iPhone verzekering
Een iPhone verzekering is ervoor bedoeld om de kosten te dekken die gepaard gaan bij schade, verliest of diefstal van de iPhone. Er zijn echter uiteenlopende dekkingen verkrijgbaar voor de iPhone. Een standaard iPhone verzekering vergoedt vrijwel alle beschadigingen aan het toestel die veroorzaakt worden als je het toestel laat vallen of bijvoorbeeld per ongeluk langs de muur schaaft. Alle schade die per ongeluk veroorzaakt wordt valt doorgaans onder de telefoonverzekering voor de iPhone. Aan de andere kant is geen enkele verzekering gelijk. De verzekeringen voor de iPhone die beschikbaar zijn verschillen per verzekeraar. In de polisvoorwaarden staat exact vermeld wat vergoedt wordt door de verzekering. Ook voor schade aan andere Apple producten kan je terecht bij een specialist, bijvoorbeeld wanneer je een barst hebt in het scherm van je Macbook. Laat een reparatie van het scherm van je Macbook altijd bij een expert uitvoeren om de kwaliteit te waarborgen.

Let op deze punten

  • Er is bij een telefoonverzekering meestal sprake van een eigen risico
  • Verlies, diefstal of waterschade wordt niet door iedere verzekering vergoed
  • De garantie geldt alleen voor normale slijtage of gebreken
  • Schade door diefstal wordt meestal alleen vergoed wanneer er schade door braak is
  • Blokkeer de mobiele telefoon en simkaart binnen een dag na diefstal