Kosten voor mobiele telefonie in het buitenland nemen af

mobile-616012_960_720Waar veel consumenten tot voor kort regelmatig werden opgeschrikt door een zeer hoge telefoonrekening na afloop van een leuke vakantie, is dat tegenwoordig steeds minder vaak het geval blijkt uit onderzoek. In de Europese regels is afgelopen jaren al vastgelegd dat mobiele telefonie in het buitenland niet duurder mag zijn dan bellen in het binnenland, maar de invoering van deze regels zal pas vanaf 2017 worden uitgevoerd. Op dit moment bevinden we ons in een overgangsfase waarbij providers minder hoge kosten mogen rekenen, maar er nog steeds roamingtarieven worden gehanteerd voor mobiele telefonie in het buitenland.

 

Voordelige bundels van veel providers

Om de telefoonrekening van consumenten zo laag mogelijk te houden en mee te gaan met de invoering van de nieuwe regelgeving omtrent mobiele telefonie in het buitenland, biedt het gros van de Nederlandse telecomproviders aantrekkelijke bundels aan. Deze bundels zijn verschillend per provider en lopen ook qua inhoud sterk uiteen. Zo is het met de ene bundel mogelijk om bijvoorbeeld voor een x aantal megabyte aan mobiele data in het buitenland te gebruiken tegen een vast bedrag, is het met andere bundels mogelijk om voordelig te bellen en bieden sommige providers een combinatie van beiden aan. Via een vergelijker op bijvoorbeeld www.simonlycheck.nl is in één opslag te zien welke bundels en prijzen er worden aangeboden per provider.

Let voor het activeren van een dergelijke bundel goed op de gestelde voorwaarden om achteraf niet tegen onaangename financiële verassingen te lopen. Zo worden sommige bundels bijvoorbeeld automatisch geactiveerd als u mobiele data in het buitenland verbruikt. U betaalt in dat geval niet voor de megabytes die u verbruikt heeft, maar voor de complete bundel. Soms liggen die kosten veel hoger dan de kosten van losse megabytes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.