Mobiele telefoon voor de startende ondernemer

Als startende ondernemer wil je graag goed bereikbaar zijn. Niet alleen voor klanten, maar ook voor collega’s, personeel en leveranciers. Je bereikbaarheid is uit te breiden door van social media gebruik te maken, maar de kortste lijn is toch wel via de mobiele telefoon. Maar welke telefoon is nu het beste?

 

Smartphone of eenvoudig toestel

De meeste ondernemers kiezen voor een smartphone. Op dit type telefoon kun je namelijk, naast bellen en smsjes versturen, ook internetten en bijvoorbeeld je e-mail checken. Ideaal voor de drukke ondernemers die veel onderweg zijn. Een ouderwetse mobiel heeft alleen de eerstgenoemde twee functies, bellen en smsen. Deze mobiel heeft bijvoorbeeld ook geen camera, terwijl een smartphone dit wel heeft.

 

Samsung of iPhone

De toestellen van Samsung zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan toestellen van Apple. Als je dus al weet dat je maximaal €250 wilt spenderen, dan valt iPhone al af. Iphones zijn kwalitatief hoogwaardige toestellen en daar betaal je onder andere voor. Andere toestellen kunnen qua kwaliteit ook hoog zijn, maar dit is afhankelijk van het merk. Zowel iPhone als Samsung zijn goed genoeg voor zakelijk gebruik. Samsung heeft als voordeel dat er toestellen bestaan met dual-sim. Dat houdt in dat er twee simkaartjes in één toestel kunnen en je als ondernemer dus op twee nummers tegelijk bereikbaar bent. Ideaal als je zakelijk en privé op één toestel wilt, maar toch gescheiden wilt houden. Iphone heeft deze mogelijkheid helaas niet, maar heeft wel de optie om bestanden en andere gegevens overal en altijd makkelijk te delen via iCloud.

 

Besturingssysteem

De fabrikant Apple produceert de beroemde iPhones en een iPhone maakt gebruik van het besturingssysteem iOS. Andere merken in de mobiele telefonie maken gebruik van het besturingssysteem Android. Beide systemen hebben voor- en nadelen. Een voordeel van Android is bijvoorbeeld dat het geheugen uitbreidbaar is, en bij iOS is dit niet mogelijk. Als je kijkt naar software-updates, is iOS weer aantrekkelijker. Deze updates zijn allemaal tegelijk beschikbaar, ongeacht welk type iPhone je hebt. De software-updates voor Android zijn afhankelijk van de fabrikant van jouw toestel. De fabrikant bepaalt of jouw toestel een update krijgt en wanneer dit dan is.

 

Jouw keuze

Ga voor jezelf na wat je eisen zijn ten opzichte van een telefoon. Bekijk en vergelijk op internet verschillende toestellen of vraag in je vriendenkring eens rond. Voor elke ondernemer, in welke branche dan ook, is er een geschikte telefoon.