Nieuw patent voor Touch ID in iPhone 8

Aan Apple is weer een nieuw patent toegekend, dit keer gaat het om een patent voor de nieuwe Touch ID sensor voor de iPhone 8. De iPhone 8 zal in 2017 worden uitgebracht en alhoewel de iPhone 7 pas net uit is, doen er al vele geruchten de rondom de iPhone 8.
Volgens diverse geruchten zou de voorzijde van de nieuwe iPhone in zijn geheel uit een OLED-display bestaan. De schermranden zoals we die bij de huidige iPhones kunnen zullen dus verdwijnen en het lijkt er op dat het toestel ook niet meer voorzien is van een cirkelvormige homeknop. “Voor de vingerafdrukscanner zal door Apple een nieuwe plek moeten worden gevonden in de iPhone 8” volgens iPhoneaanbieding.nl.

Eenvoudig ontgrendelen
Het patent dat aan Apple is toegekend geeft de indruk dat Apple een plaats heeft gevonden voor de vingerafdrukscanner. In het patent staat een manier beschreven waarop een vinger door een scanner kan worden herkend door een oppervlakte heen. Dit betekent dus dat er een scanner achter het display kan worden geplaatst. Met de iPhone 8 wordt het dus wellicht mogelijk om het toestel te ontgrendelen door je vinger op het beeldscherm te plaatsen.

Elektrostatische lenzen?
In het patent wordt verder gesproken over een full-screen face design wat zou duiden op het nieuwe ontwerp dat Apple voor de iPhone 8 wil introduceren. Om een Touch ID-sensor zoals hiervoor beschreven mogelijk te maken zou Apple elektrostatische lenzen gebruiken. Deze lenzen kunnen een vingerafdruk lezen doordat een vingerafdruk die op het scherm wordt gelegd het elektronische veld verstoort. In de iPhone 7 is deze techniek nog niet aanwezig. Wel is de homeknop veranderd, in plaats van dat deze fysiek kan worden ingedrukt is deze vervangen door een homeknop met sensor die trillingen geeft.