Portofoons voor professionals

Portofoons voor professionals worden steeds populairder, omdat ze een ideaal communicatiemiddel voor bedrijven zijn. Ze zijn makkelijk in het gebruik en heel veilig. Wellicht denkt u dat uw bedrijf geen portofoons nodig heeft, maar kunt u gemakkelijk ál uw medewerkers bereiken in geval van nood? En kan al uw personeel efficiënt met elkaar communiceren? Misschien komt deze technologie toch van pas binnen uw bedrijf.

Portofoon in plaats van telefoon

U gebruikt op dit moment waarschijnlijk vaak de telefoon om met uw collega’s te communiceren. Het is dan vast wel eens voorgekomen dat de ontvangst heel slecht was of dat, net toen het echt even niet uitkwam, de batterij leeg was. Deze problemen komen veel minder vaak voor bij een portofoon. Zo kunt u altijd makkelijk en snel met elkaar overleggen.

Zoek wat past bij uw bedrijf

Welke portofoon het beste bij uw bedrijf past, hangt geheel af van uw wensen en bedrijfsstructuur. Bij grote evenementenorganisaties, kan een digitale portofoon bijvoorbeeld heel handig zijn. Digitale portofoons zijn hebben minimale kans op storingen. Dit is ideaal voor grote evenementen, waar duidelijke communicatie cruciaal is. U hoeft niet lang te zoeken naar de perfecte walkietalkie, u kunt tegenwoordig heel eenvoudig online portofoons bestellen voor uw organisatie.

Ook voor horecagelegenheden zijn walkietalkies en headsets het ideale communicatiemiddel. Zo kan er bijvoorbeeld razendsnel geschakeld worden tussen koks en de bediening. De bijzondere wensen van de gast zijn dan zo doorgegeven aan de keuken.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van sectoren waar een portofoon van pas kan komen. Als u werknemers heeft die onderling met elkaar moeten communiceren, maar niet in dezelfde ruimte werken, is een portofoon ideaal. Het bevordert de communicatie tussen collega’s onderling en dit zal de klant uiteindelijk ook ten goede komen.

Portofoons en BHV

Portofoons zijn onmisbaar in de bedrijfsdienstverlening (BHV). In noodsituaties is het heel belangrijk dat de communicatie tussen collega’s onderling goed verloopt en de telefoon alleen is dan vaak niet voldoende. Telefoons werken vaak niet meer als de stroom uitvalt en er kan maar één persoon tegelijkertijd worden aangesproken. Ook hebben de portofoons overal in het gebouw dekking. U moet, volgens de Arbowet, alle delen van het gebouw kunnen bereiken in geval van nood. Controleer uw bedrijf dus zeker ook eens op bereikbaarheid (met de branddeuren gesloten) en voeg portofoons toe aan uw noodplan. Zo zit u altijd goed.