Samsung is bijna 120 miljoen dollar aan Apple verschuldigd

Door het Amerikaanse gerechtshof is besloten dat Samsung de boete van 119,60 miljoen dollar alsnog aan Apple moet betalen. In februari werd door de rechter bepaald dat in een patentzaak tussen beide de door Apple geëiste boete van 119,6 miljoen dollar niet hoefde te worden betaald omdat een derde patent niet geschonden zou zijn. Door het gerechtshof werd nu geoordeeld dat de uitspraak van de rechter niet klopt. Nu.nl schrijft dat zelfs wordt overwogen om de aan Samsung opgelegde boete op te hogen naar aanleiding van de patentschending.

 

Vijf patenten

In de zaak gaat het om 5 patenten van Apple die door Samsung zouden zijn geschonden. Het ging onder andere om een patent voor de side-to-unlock functie die door Apple in de iPhone werd geïntroduceerd. Deze functie werd door Samsung overgenomen. Een ander patent is die van de quick-link-optie. Met dit patent wordt het mogelijk dat van bepaalde informatie automatisch een link gemaakt wordt waarop geklikt kan worden. Er is nu geoordeeld dat eerder een verkeerde beslissing is gemaakt en Samsung is veroordeeld tot het betalen van een boete. Er gaat nog een grotere patentzaak plaatsvinden waarbij Samsung 548 dollar aan Apple moet betalen.

Oorlog om patenten
De zaak tussen Apple en Samsung loopt al sinds 2014 volgens galaxys7abonnement.nl. Apple en Samsung zijn al jaren met elkaar in gevecht over patenten. Zo gingen eerdere rechtszaken over twee door Samsung gepatenteerde media functionaliteiten en patenten die geschonden zouden zijn door oudere smartphones.