Telefoonglaasje op je mobiel

Uit onderzoek is gebleken dat één op de tien smartphonegebruikers rondloopt met een smartphone waarvan het beeldscherm is beschadigd. Het display van de smartphone is erg breekbaar en een ongelukje is zo gebeurd. Je laat het toestel per ongeluk uit je handen vallen en voor je het weet zit er een barst in je scherm of nog erger, het hele display is gebroken. Ook is een glazen display erg krasgevoelig. Wanneer je het toestel in je broekzak draagt of in een tas hebt liggen kunnen er al snel ongemerkt krasjes ontstaan wanneer er een voorwerp of wanneer er zand tegen het beeldscherm aan krast. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Een bekrast of gebarsten display voorkom je eenvoudig door het beeldscherm te beschermen door middel van een telefoonglaasje.

Verschillende soorten screenprotectors

Een screenprotector is een dun laagje plastic of glas dat je op het display van je smartphone kan plakken. Het laagje zorgt ervoor dat je display wordt beschermd tegen krassen en tegen het barsten van je scherm wanneer deze op de grond valt. Je kunt kiezen voor een plastic of glazen screenprotector. Een telefoonglaasje biedt meerdere voordelen ten opzichte van een plastic screenprotector. Zo is een telefoonglaasje steviger en biedt deze ook bescherming wanneer het toestel valt. Een glazen screenprotector voelt vrijwel hetzelfde als een gewoon display en is gemakkelijk te plaatsen.

Het display oogt mooier en ben je van plan je toestel na een tijd te verkopen, dan is de verkoopwaarde van een krasvrij display natuurlijk ook hoger. Een glazen screenprotector is iets duurder dan een plastic variant, maar dit is het dan ook meer dan waard. Het is van belang om een telefoonglaasje gemaakt voor jouw type toestel te kopen. Voor de nieuwste smartphones zijn deze er zeker. Je kunt de glaasjes in de meeste telefoniewinkels vinden of je bestelt ze online.

Zelf een telefoonglaasje aanbrengen

Je kunt een glazen screenprotector op je smartphone laten aanbrengen, maar het is net zo gemakkelijk om dit zelf te doen. Als eerste is het van belang om je display goed te reinigen. Verwijder al het stof en maak het display vetvrij door middel van een vochtig doekje en een microvezel doekje. Vervolgens kun je beginnen met het aanbrengen van het telefoonglaasje. Verwijder de beschermlaag van het telefoonglaasje. Om te voorkomen dat het glas scheef op het display wordt geplakt dien je de smartphone goed uit te lijnen zodat het glaasje perfect past. Plaats het glaasje vervolgens op de smartphone en druk deze aan. Alle lucht en bubbeltjes moeten zo zonder moeite verwijderd worden.  Als de voorzijde van het glaasje nog is voorzien van een beschermlaagje, kun je deze ook verwijderen. Je telefoon is nu optimaal beschermd tegen kras-, stoot- en valschade!