Tips bij het opladen van je mobiele telefoon

De accuduur van de huidige smartphones gaat in verhouding met vroeger maar kort mee. Dit komt door diverse intelligente apps die constant smakken naar internet. Omdat er permanent om internet wordt gevraagd gaat de batterij sneller leeg. Ook het beeldscherm is een stuk groter dan voorheen en vraagt meer stroom.

Telefoon opladen

Als de accu van de smartphone leeg is hangt u hem natuurlijk zo snel mogelijk aan de oplader om er voor te zorgen dat u bereikbaar blijft. Om uw smartphone op te laden kunt u kiezen uit een normale oplader en een snel lader. Een oplader wordt een snel lader genoemd zodra hij een vermogen heeft van meer dan 2.0A. Overalopladen.nl heeft een breed assortiment van telefoon opladers, zowel de standaard lader als de snel laders.

Is uw smartphone leeg terwijl er geen stopcontact in de buurt is om uw smartphone op te laden? Hiervoor zijn de powerbanks in het leven geroepen. Een powerbank is niks anders dan een externe batterij met een 5V USB poort. Via deze powerbank kunt u eenvoudig uw smartphone opladen zonder dat er een stopcontact aan te pas komt.

Hoe vaak kun je je smartphone opladen met een powerbank?

Hoe vaak je je smartphone kunt opladen met een powerbank is afhankelijk van de accucapaciteit van de powerbank en je smartphone. De accucapaciteit wordt aangegeven in mAh (MilliAmpère Uur). Om weer te geven hoe vaak je je smartphone gemiddeld op kunt laden gaan we uit van een accucapaciteit van 2000mAh. Er is dus gemiddeld 2000mAh nodig om een smartphone 1x op te laden.

Is het slecht om uw smartphone korte periodes op te laden?

Soms komt het voor dat u even snel nog wat extra energie in uw accu wilt hebben. Dan hangt u hem voor een korte periode aan de oplader. Is dit slecht voor uw accu?

De meeste smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met een Lithium-ion accu. Bij deze accu is het in tegenstelling tot vroeger niet schadelijk als u hem maar een korte periode oplaadt. Wel heeft het opladen pas zin als u minimaal 10% oplaadt.

Wat is de ideale oplaadtemperatuur?

Wist u dat de temperatuur tijdens het opladen van groot belang is voor het behoud van de accucapaciteit?

Als u uw smartphone of tablet oplaadt bij een te hoge of een te lage temperatuur dan kan dit leiden tot schade aan de accu van uw smartphone of tablet. Daarom is er een vuistregel: “laadt uw smartphone altijd op in kamertemperatuur (15°-26°)”. Laadt daarom uw smartphone of tablet nooit op in de zon of buiten wanneer het vriest. Ook als u uw smartphone te lang blootstelt aan te hoge of te lage temperaturen kan dit leiden tot schade aan uw batterij.

Kan het kwaad als je je smartphone gebruikt tijdens het opladen?

Het komt natuurlijk wel eens voor dat u uw smartphone wilt gebruiken tijdens het opladen. Mag dit wel?

Met de accu’s van tegenwoordig kan het geen kwaad om je smartphone te gebruiken tijdens het opladen. Het enige nadeel is dat het natuurlijk wat langer duurt voordat de accu volledig is opgeladen. Wel moet je rekening houden met de temperatuur die ontstaat tijdens het opladen en gebruiken tegelijkertijd, te hoge temperatuur kan lijden tot schade aan de accu van de smartphone.

logo_overalopladen_v2-0_klein

Welke oplaadkabel kan ik het beste gebruiken?

Om uw smartphone op te laden moet ook de kabel van een degelijke kwaliteit zijn. Zo wordt er als eerst onderscheid gemaakt in Micro USB & Apple Lightning. Zoals de naam eigenlijk al zegt zijn de Apple Lightning kabels alleen voor Apple producten (iPhone, iPad, iPod enz.). De Micro USB kabel kan gebruikt worden voor de overige apparaten. Buiten de connector van de kabel is de dikte van de kabel ook nog belangrijk. Van een goedkoop kabeltje van €4.99 kunt u natuurlijk minder verwachten dan van een kabel van €14.99. Als de kabel te dun is kan er niet voldoende vermogen door de kabel lopen om uw smartphone op te laden en zal het oplaadproces meer tijd in beslag nemen. Verder zijn niet alle kabels geschikt als datakabel, dit houdt in dat u uw smartphone niet altijd kunt synchroniseren met iedere kabel. Hiervoor kiest u een kabel met sync, de Belkin kabels zijn bijvoorbeeld altijd voorzien van deze luxe.