Van idee naar werkende app

Veel mensen hebben een goed idee voor de ontwikkeling van een app. De meeste mensen zetten echter niet de stap om het idee te laten vertalen naar een werkende app oplossing. En dat is zonde, want in de app-markt is veel potentie.

Je idee beschermen

 

Voordat je naar een ontwikkelaar stapt met je idee is het verstandig om je idee goed te beschermen. Dit kun je doen door je idee juridisch vast te leggen door bijvoorbeeld patenten aan te vragen. Hoewel dit relatief duur is kan dit in de toekomst een hoop ellende voorkomen. Wanneer je in gesprek gaat met een ontwikkelaar is het verstandig om een geheimhoudingsverklaring te tekenen. Hiermee voorkom je dat de ontwikkelaar op eigen houtje de app gaat maken.

Het ontwikkelingsproces

 

Het proces van app ontwikkeling is een lang traject waarin soms maanden overheen gaan. Hierin zal je verschillende stappen ondervinden waarin je verschillende keuzes moet gaan maken. De eerste stap is het zoeken naar een geschikte ontwikkelaar. Tijdens de gesprekken met verschillende partijen zullen er veel vragen worden gesteld. Het is handig om je hier tijdig in te lezen zodat je je hierop kunt voorbereiden. De vragen die vaak gesteld worden zijn bijvoorbeeld: hoe ga je de app financieren en voor welke app stores dient deze gemaakt te worden.

Soorten apps

 

In een vroeg stadium kom je al voor het eerste dilemma te staan, namelijk: de keuze voor het soort app. Wellicht heb je al nagedacht over de apparaten waarvoor de app geschikt dient te zijn. De mobiele telefoon (smartphone) ligt vaak het meest voor de hand maar ook voor tablets is een grote markt beschikbaar. Afhankelijk van je idee en de doelgroep kun je hier een keuze in maken.

 

De meeste app idee├źn zijn ontstaan uit een probleem. Maar het kan ook zijn dat je een innovatieve game hebt bedacht. Het is aanbevolen om je idee goed door te spreken zodat de ontwikkelaar je kan adviseren over de geschikte ontwikkelmethode. Niet elke programmeertaal is namelijk geschikt voor alle type apps.

De realisatie

 

Nadat de opdracht voor de ontwikkelaar duidelijk is wordt jouw idee vertaald naar een werkende applicatie. Vaak beginnen ontwikkelaars met het design. Vervolgens worden de functionaliteiten ontwikkeld. Na een uitgebreide testperiode en bugfixes is jouw app klaar om gelanceerd te worden.

 

Meer weten?

 

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een app? Of ben je op zoek naar een partij die de realisatie van jouw idee kan verzorgen? Bekijk dan eens de website van Coffee IT: https://coffeeit.nl/app-laten-maken