Verantwoord met een telefoon omgaan

Tegenwoordig heeft natuurlijk iedereen een telefoon en mensen zijn de hele dag bezig om up to date te blijven. Echter brengt dit in sommige gevallen ook lichamelijke klanten met zich mee, want het is niet goed om de hele dag op uw telefoon te zitten. Ergonomisch advies kan dan ook zeker geen kwaad, want dit zal u een hoop ellende besparen. Hopelijk informeren wij u voldoende en zult u in de toekomst geen lichamelijke klachten ondervinden. Beter voorkomen dan genezen zeggen ze altijd.

WhatsApp houding

Wetenschappers heb de afgelopen jaren vele onderzoeken gedaan naar de houding van mensen wanneer zij op hun telefoon zitten. De nek van veel mensen staat in een hoek van een X aantal graden. Dit geeft dan weer een druk op de wervelkolom en deze zal gaan vervormen. De jongere generatie van nu zal dan ook lichamelijke klachten gaan ervaren in de toekomst, want het zal nooit meer recht groeien.

Wat kan je eraan doen?

Natuurlijk zijn er ook oplossingen en zaken die gedaan kunnen worden om dit probleem te voorkomen. Wij raden u allereerst aan om het gebruik van de telefoon te beperken en het intensieve gebruik te laten rusten tot in de avond. Wanneer u op uw zij in bed ligt zal uw nek en wervelkolom namelijk rust hebben. Dit voorkomt de mogelijke lichamelijke problemen en zo bent u alsnog up to date van alle sociale evenementen en nieuwtjes.

Ook het gebruik van een laptop kan de nodige voordelen bieden ten opzichte van de smartphone. Bij een laptop is het namelijk een stuk gemakkelijker om een goede houding aan te nemen. Wilt u dus het nieuw lezen onderweg? Wacht hier nog even mee en doe dit op uw laptop. Zo zal uw houding beter zijn en kunt u zonder klachten het leven door.