Vijf extreme smartphones op een rij!

De consumentenmarkt kent een ontelbaar assortiment aan smartphones. Van budget, tot mid-range en van vlaggenschip tot onbetaalbaar. Daarbij hebben we het nog niet eens over alle telefoon accessoires die tegenwoordig gekocht worden. Van Belkin accessoires en hartslagmeters tot screenprotectors en stereo-installaties. Dit zijn de vijf meest extreme smartphones (en soms een bijbehorende accessoire) op een rij!

Categorie: de grootste

Een paar jaar geleden had niemand ooit gehoord van de term phablet. Tegenwoordig kun je er niet meer omheen en wordt de meerderheid van alle toestellen op tabletformaat geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan de Huawei Mate serie, die met een ruime 6” toch wel in het top 5-rijtje thuishoort. Wat deze smartphone bijzonder maakt, is dat het grote display gepaard gaat met een extreem lange accuduur (>4000 mAh) en deze relatief voordelig verkrijgbaar is.

Categorie: de kleinste

Van het ene uiterste gelijk door naar het andere uiterste: de kleinste smartphone ooit. Dit speciale exemplaar, genaamd Nanite, heeft een gewicht van maar liefst 30 gram en een schermbreedte van 1,5”. Kortom, kleiner kan bijna niet. Dit kleine uiterlijk gaat gepaard met redelijke, maar geen uitmuntende, functies: je kunt er mee bellen en informatie mee uitwisselen. Als je het apparaat koppelt aan het bijbehorende telefoon accessoire, verandert het opeens in een interessant stukje technologie. Zo kun je met het geleverde polsbandje gebruik maken van een hartslagmeter en een accu die maar liefst vier dagen meegaat. Interesse? De initiatiefnemer op Kickstarter begint het project op korte termijn.

Categorie: de duurste

Dat de nieuwste iPhone een rib uit je lijf kost, dat weten we allemaal. Toch kan het altijd nog duurder en dat bewijst de Goldvish Eclipse. Dit is de duurste smartphone die ooit op de markt uitgebracht is. Dan zal je wellicht denken dat dit te maken heeft met een razendsnel besturingssysteem, veel intern geheugen en allemaal bijzondere features. Dit is tot een op zekere hoogte waar, maar de grootste waarde zit in de aankleding van het toestel. Een zelf ontworpen Huawei P10 hoesje is er niets bij. De telefoon wordt voorzien van echte diamanten, 18-karaats goud, marmer, titanium en leder. Zo kom je inderdaad gemakkelijk aan een bedrag van €30.000.

Categorie: de oudste

Als er iemand aan je vraagt wat de oudste smartphone ooit is, dan roept dit waarschijnlijk de associatie met Nokia bij je op. Dit is inderdaad een oude bekende, maar zeker niet de oudste. De eerste mobiele telefoon is in 1973 op de markt gebracht. Zo’n tien jaar later kwam de betaalbare variant eindelijk op de consumentenmarkt, genaamd de Motorola DynaTAC 8000X. Zou deze telefoon het spelletje ‘Snake’ gehad hebben?

Categorie: de populairste

Dat is een lastige, want de populairste smartphone is natuurlijk een subjectieve classificatie. Desondanks kunnen we wel veel wijzer worden van vergelijkingen en gebruikte, interne technologieën. Wat betreft de vergelijkingen en reviews, staat het merk Apple stipt op één. De verkoopcijfers wijzen echter wat anders uit en ook de concurrenten zijn zeer in trek. Zo heeft Samsung, naast enkel vlaggenschepen, ook een (zowat) ontelbaar aanbod aan budgettoestellen en mid-range gadgets, waarmee het zeker concurreert met Apple.

Het oudste record dat gevestigd is? Die staat wél op naam van de Nokia 1100. Er zijn wereldwijd maar liefst 250 miljoen toestellen verkocht en dat is meer dan de iPhone 5 en Samsung Galaxy S4 op hun naam hebben staan. Niet zo gek natuurlijk, want deze telefoon ging ten minste dagen(soms weken)lang mee zonder weer aan een autolader gekoppeld te hoeven worden.

 

Welke extreme smartphone ken jij?