Wat zijn internet providers?

Internet providers zijn letterlijk internet leveranciers. Het zit hem al in de naam: via een internet provider kun jij thuis op de bank genieten van een gestreamde film, sociale media op je telefoon of een online game. Internet providers zorgen ervoor dat jij snel internet overal in huis hebt.

De weg van het internet

De weg van internet providers naar jouw huis kan via verschillende technieken. Bij een verbinding via glasvezel en kabel ben je afhankelijk van welke van de internet providers dat toevallig in jouw buurt levert. Kies je dus voor een van die bepaalde technieken, dan kies je eigenlijk ook al meteen je internet provider. Zowel kabel als glasvezel levert snel internet. Omdat een kabelverbinding van oorsprong alleen televisie leverde, moet je bij het afsluiten van een kabelabonnement ook een televisieabonnement afnemen. Daarnaast nemen ook je buren internet af van dezelfde kabel, waardoor je internetsnelheid in huis kan worden beïnvloed. Een andere manier om internet van internet providers naar je huiskamer te krijgen is via dsl, van oorsprong een telefoonverbinding.

Verschillen tussen providers

Bij het kiezen van een provider kun je soms verdwalen in de keuze. Wat zijn nou de verschillen tussen de internet providers? Het eerste verschil zit hem in de manier van aanleveren: glasvezel, kabel, of dsl. Als je een van deze technieken beter vindt dan de andere, word je al beperkt in je keuze. Daarnaast verschilt het per internet provider of je alleen internet afneemt, of daarnaast ook nog televisie en/of vast bellen. Ten slotte verschilt de service natuurlijk per internet provider.

Internet op maat

De allereerste keuze die je moet maken in het kiezen tussen internet providers is de gewenste snelheid van je internet. Als je veel gamet of downloadt, wil je waarschijnlijk sneller internet. Ook als je internet op veel verschillende apparaten in huis gebruikt, heb je sneller internet nodig voor dezelfde resultaten. Een ander aspect dat je keuze in internet provider kan beïnvloeden, is bijvoorbeeld of er een goede virusscanner bij je internetverbinding wordt geleverd.