Prepaid

Wanneer u een mobiele telefoon aanschaft heeft u de keuze uit verschillende abonnementen, om gebruik te kunnen maken van belminuten, mobiele data en sms’jes. Naast deze abonnementen voor mobiele telefonie kunt u ook kiezen voor een prepaid simkaart, iets wat tot een paar jaar geleden de meest populaire vorm was van een simkaart. Met een prepaid simkaart bepaalt u zelf hoeveel geld u maandelijks aan mobiele telefonie besteedt en hoe u dit verdeelt over mobiele data, belminuten en sms’jes. Tegenwoordig is het steeds minder voordelig om te kiezen voor een prepaid simkaart.

Voorkom dat u tegen onverwachts hoge kosten aanloopt, door vooraf een vergelijking te maken tussen een prepaid simkaart en een mobiele telefoon met abonnement. Bij een abonnement kunt u kiezen voor een abonnement met toestel en een zogenaamd sim only abonnement. Een sim only abonnement lijkt enigszins op een prepaid simkaart, omdat u ook hierbij geen mobiele telefoon meegeleverd krijgt.

Prepaid simkaarten vergelijken

Met een prepaid simkaart rekent u per element af, dit kan een belminuut zijn, een sms’je of bijvoorbeeld een megabyte aan mobiele data. Het verschilt enigszins per telecomaanbieder hoe hoog de kosten voor deze elementen zijn. Bij sommige providers betaalt u bijvoorbeeld tien cent voor een sms’je, terwijl dit bij andere telecomaanbieders een paar cent hoger of lager ligt. U kunt tegoed aan uw simkaart toevoegen door een opwaardeerkaart te kopen via internet of bij een plaatselijke supermarkt/boekenwinkel.

Steeds meer providers stoppen echter met het aanbieden van prepaid simkaarten, omdat het voor veel mensen een dure optie is. Zeker als u regelmatig gebruik maakt van mobiel internet op uw telefoon. Wilt u toch een prepaid simkaart? Zorg ervoor dat u vooraf prepaid simkaarten vergelijkt met een online vergelijkingstool. Let bij het vergelijken van prepaid simkaarten op de prijs van individuele elementen.

 

Vergelijken van prepaid en abonnementen

Twijfelt u nog over uw keuze voor een prepaid simkaart? Maak dan een vergelijking tussen een prepaid simkaart en een abonnement, bijvoorbeeld een sim only abonnement. Tegenwoordig kunt u sim only abonnementen voor een groot deel zelf invullen met belminuten en mobiele data.