Toestellen

Het aanbod aan mobiele telefoons is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De telefoonmarkt wordt overspoeld met nieuwe toestellen, die nog beter en mooier zijn dan de voorgaande modellen al waren. Dit maakt het des te lastiger om een geschikte mobiele telefoon te vinden, zeker als u weinig verstand heeft van de verschillen tussen toestellen. Weet u bijvoorbeeld hoe de snelheid van een mobiele telefoon bepaald wordt? Weet u welk toestel u moet hebben als u enkel wilt bellen, Whatsappen en mailen? Enzovoorts.

Om niet ontzettend veel geld te betalen voor een toestel met functionaliteiten die u niet of nauwelijks gebruikt, is het sterk aan te raden om toestellen vooraf met elkaar te vergelijken. Kies er bijvoorbeeld voor toestellen te vergelijken op basis van hun camera, of op basis van de mogelijkheden die ze bieden op het gebied van applicaties. De prijsverschillen tussen mobiele telefoons kunnen als snel oplopen tot enkele honderden euro’s.

 

Verschillende mobiele toestellen vergelijken

Kijk eens op internet waar u tal van verschillende vergelijkingstools vindt voor het vergelijken van mobiele telefoons. U kunt mobiele telefoons vergelijken op basis van hun snelheid, op basis van het interne geheugen, de camera of bijvoorbeeld de applicaties die u op het toestel kunt installeren. Als u ervoor kiest om de telefoon ook als camera te gebruiken tijdens een vakantie, is het belangrijk dat het toestel voldoende intern geheugen heeft en beschikt over een goede camera (vaak gaat dit gepaard met een groot aantal megapixels). Het liefst heeft u in dit geval een mogelijkheid om het interne geheugen uit te breiden met een externe geheugenkaart.

Wilt u het toestel alleen gebruiken voor het bellen met collega’s, vrienden en familie, dan volstaat een simpeler toestel vaak al. Het verschil tussen een toestel met een goede camera en een simpel model om te kunnen bellen en Whatsappen loopt vaak al op tot in de honderden euro’s.

 

Los of met abonnement?

Toestellen zijn los aan te schaffen of met een abonnement. Maak vooraf een goede vergelijking, voordat u een abonnement afsluit of het toestel los koopt. Het een kan een stuk voordeliger zijn dan het ander!